Хуманитарна аукција

Во организација на Агенцијата за пошти, на 26.12.2014 година, во кафе-бар „Форца“ за прв пат се одржа донаторска аукција на уметнички и литературни дела. Оваа манифестација беше од хуманитарен карактер.

Средствата кои беа собрани ќе бидат донирани на Здружението за цистична фиброза.
Предмет на аукцијата беа уметнички дела донирани од авторите Сергеј Дамовски, Стефан Хаџи-Николов, Данчо Ордев, Живко Поповски Цветин, Мајкл Клос, потоа уникатни спортски реквизити со автограм од играчите на ракометниот клуб Вардар, личен предмет од музичарот Влатко Стефаноски и други предмети со посебно значење.

Водител на хуманитарната аукција беше ТВ презентерот Огнен Јанески, а музички гости беа 4 Strings.

Печати Е-пошта

Деветта јавна седница

Деветтата јавна седница на Агенцијата за пошти се одржа на 24.12.2014 година во хотел Holiday Inn, во дневната сала.

По принципот на своето транспарентно работење, оваа седница  им овозможи на сите заинтересирани страни да се информираат и запознаат со нејзините превземени активности и идни планови.

Седницата го имаше следниот ДНЕВЕН РЕД:

  1. Трендови на поштенскиот пазар во Република Македонија за 2014 година.
  2. Преглед на работата на Агенцијата за пошти во 2014 година.

Печати Е-пошта

Агенцијата за пошти ја поддржа акцијата „Ден на дрвото“

 

На 03.12.2014 година, директорот на Агенцијата за пошти Влатко Атанасоски заедно со вработените, учествуваа на 14 –та акција „ДЕН НА ДРВОТО 2014 - Засадија својата иднина“. Мотото на акцијата оваа година е „Стоп за катастрофите “.

Вработените од Агенцијата за пошти, на новоформираниот зелен појас на булеварот Февруарски поход во Ново Лисиче, засадија дрвце со што ја поддржаа оваа акција со цел да се поттикне заштитата на животната средина.

На површина од 1.107 хектари вчера беа засадени околу 5 милиони дрвца низ територијата на цела Македонија.

Главен акцент на пошумувањето годинава беше ставен на голи и опожарени површини, а се раззеленуваше и во урбаните и руралните средини, голините и корозивните места.

Проектот за пошумена Македонија преку засадување на иднината се појави во август 2007 година, кога амбасадорот на мирот на УНЕСКО, светски познатиот баритон, маестро Борис Трајанов,  поттикнува проект за масовно засадување на голините и опустошените планини. Незаборавна е изјавата на уметникот дека „Не сме само ние жители на Планетета, и шумите се жители како и ние“.

Печати Е-пошта