Престанува да важи Стандардната дозвола на ДППУ Жијани Торпедо ДООЕЛ Прилеп

Оваа година истекуваат дозволите издадени според стариот Закон за поштенските услуги на 3 поштенски оператори, кои веќе немаат интерес да работат во поштенскиот сектор. На 31.05.2013 Бајк Експрес Диливери ДООЕЛ Скопје, давател на поштенски сулуги кој работеше во локални рамки, на доставно подрачје на град Скопје, престана да врши поштенска дејност. На крајот на месец ноември престанува да важи Стандардната дозвола на ДППУ Жијани Торпедо ДООЕЛ Прилеп

По овој датум Жијани Торпедо го губи статусот на давател на поштенски услуги во внатрешен и меѓународен сообраќај и не смее да врши поштенски услуги. На крајот на годината на 31.12.2013 истекува важењето на дозволата и на Сторм МАКС ДООЕЛ Скопје, поштенски оператор од помало локално значење.

Печати Е-пошта

Registar

Даватели на услуги

Име на давател Лиценца Датум на издавање Подрачје
1АД Македонска пошта СкопјеИндивидуална дозвола2008-12-24Внатрешен и меѓународен сообраќајтелематски парични упатници; пакети (до 20кг); поштенски пратки (до 2кг); книжени услуги; пратки за слепи лица; Препорачани услуги; Вредносни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајОрце Николов 46 Центар 1000 Скопје, Република Македонија 1000 Скопје, Република Македонија02 3 105 105contact@posta.com.mkhttp://www.posta.com.mk/resource/cenovnici/MP_cenovnik.pdfОрце Николов 46 Центар 1000 Скопје02 3105-205; 02 3105- 222dimitar.lazarevski@posta.com.mk
2Карго Експрес ДООЕЛ увоз извоз БитолаОпшто овластување2014-06-11Цела територија на Република Македонијапоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република МакедонијаСолунска бр 192 7000 Битола 7000 Битола389 47 220 350070 307 883info@kargoekspres.mkhttp://www.kargoekspres.mk/resource/cenovnici/kargo_1.3.2014.pdfСолунска бр 192 Битола047 220350 / 070307883info@kargoekspres.mk
3ДХЛ Експрес Македонија ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2014-05-26Внатрешен и меѓународен сообраќајпакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул.32 бр.5, Населба Илинден 1041 Скопје 1041 Скопје389 22 532 931 / 389 22 532 996mkgeneral@dhl.comwww.dhl.com.mkhttp://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en&originCCId=MKул.32 бр.5, нас. Илинден15333/ 02/2581581mkgeneral@dhl.com
4ИН ТИМЕ МК БПС ДОО СкопјеОпшто овластување2014-07-28Внатрешен и меѓународен сообраќајпоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајнас.Илинден ул.36 бр.2 1000 Скопје 1000 Скопје02 3113222 / 02 3117664 / 02 3220103info@intime.mkhttp://www.ups.com/resource/cenovnici/UPS_Tarifen_Vodic_2014_MKD.pdfул.36-е, Илинден, Скопје02/3132222, 02/3117664info@intime.mk
5ТНТ ЕКСПРЕС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕОпшто овластување2014-05-15Внатрешен и меѓународен сообраќајпоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул. 1551 бр.10 (Качанички пат) 1000 Скопје 1000 Скопје02 2600 614 / 02 2600 168 лок.107nenad.petreski@tnt.comhttp://www.tnt.comhttp://www.tnt.com/pricing/pricingInput.do?navigation=1&respLang=en&respCountry=mkул. 1551 бр.10 (Качанички пат)02 2600 614 / 02 2600 168 лок.107
6РСЕ ОПТИМА Вите ДООЕЛ увоз-извоз СкопјеОпшто овластување2014-05-13Внатрешен и меѓународен сообраќајпоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајбул.Партизански Одреди бр.9 кула 25 1000 Скопје 1000 Скопје02 3111 116 / 02 3120 288, 02 3137044macedonia@fedex.com.mkhttp://www.fedex.com.mkбул.Партизански Одреди бр.9 кула 25, Скопје02 3111116/ 02 3137233macedonia@fedex.com.mk
7ДРД КУРИР ДООЕЛ СКОПЈЕОпшто овластување2014-07-25Подрачје на град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Подрачје на град Скопјеул. Георги Казепов бр.11 - Ѓорче Петров 1000 Скопјебул.Партизански Одреди бр.8 1000 Скопје02 3221 333076 221 333kurir@kurir-sk.mkhttp://www.kurir-sk.mkhttp://www.kurir-sk.mk/prices.htmlбул.Партизански Одреди бр.802 3221 333
8ДЕЛИВЕРИМЕН ДОО увоз-извоз СкопјеОпшто овластување2014-07-31Подрачје на град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на град СкопјеКоста Шахов 16 1000 Скопје 1000 Скопје02 3214 980077/685-638info@deliveryman.com.mkhttp://www.deliveryman.com.mk/http://www.deliveryman.com.mk/Коста Шахов 1602 3214 980
9Брза пратка ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2015-04-14Внатрешен и меѓународен сообраќајпакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајБулевар Јане Сандснски бр.63 Скопје 1000 СкопјеБулевар Јане Сандснски бр.63 Скопје 1000 Скопје075 333 068kargo@brzapratka.comhttp://www.brzapratka.comhttp://www.brzapratka.com/rates/Булевар Јане Сандснски бр.63 Скопје080022200prijavi@brzapratka.com
10ДелЦо ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2011-11-01Цела територија на Република Македонијапоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Цела територија на Република Македонијабул, Партизански одреди 15А, влез1 канц. 6 1000 СкопјеКиро Глигоров бр.4, спрат 5 1000 Скопје02 3209 751/ 02 3209 752071 275 527 / 071 275 775office@delco.com.mkhttp://www.delco.com.mkКиро Глигоров бр.4, спрат 502 3296 190
11ЈОКАМ пошта 2011 ДООЕЛ с.Оровник ДебарцаОпшто овластување2012-01-23Подрачје на општините Охрид и Стругапоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на општините Охрид и Стругас.Оровник, Дебарца 6330 Дебарца 6330 Дебарца075460160078251414jokam.2011@yahoo.com
12МЕРЏАНОСКИ ТП - ТетовоОпшто овластување2012-06-30подрачје на општините Тетово и Гостиварпоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Курирски услуги; подрачје на општините Тетово и ГостиварЈане Сандански 71/2 1200 Тетово 1200 Тетово044/ 353544078 224005v_merxanovski@yahoo.com
13ГЛОБАЛ МЕССАГЕ ДООЕЛ увоз-извоз СкопјеОпшто овластување2013-01-25Подрачје на град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на град Скопјеул.Скупи 6 бр.22 1000 Скопје 1000 Скопје/078892322zaklina_koleva@hotmail.com
14ПРОЛОГИС сервис ДООЕЛ Скопје подружница ПРОЛОГИС СЕРВИС сервисОпшто овластување2014-02-07Подрачје на град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на град Скопјебул. Кузман Јосифовски - Питу 28А лок.2 1000 Скопјеул. Петар Манџуков бр.14/5-13 ТЦ Живко Брајковски Бутел 1000 Скопје071331867071331967prologisservis@gmail.com/resource/cenovnici/prologis_cenovnik15.pdfул. Петар Манџуков бр.14/5-13 ТЦ Живко Брајковски Бутел
15ЕКСТРА 03 ДООЕЛ КавадарциОпшто овластување2014-02-28на релација Кавадарци-Скопје-Кавадарципоштенски пратки (до 2кг); пакети (до 10кг); Експресни услуги; Курирски услуги; на релација Кавадарци-Скопје-КавадарциСремски фронт 2 1430 Кавадарци 1430 Кавадарци043 400 420; 043 414 400/ 043 420 020info@ekstrabus.comwww.ekstrabus.com
16БАЛКАН ДЕЛИВЕРИ СЕРВИС ДОО СкопјеОпшто овластување2015-01-23На подрачјето на град Скопјепакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; На подрачјето на град Скопјеул.Маџир Маало бр.36/5 Скопје 1000 Скопје - Центар 1000 Скопје - Центар02/5113 713070/383673bdeliveryservice@gmail.comhttp://bds.mk/resource/cenovnici/Cenovnik-BDS2.pdfул.Маџир Маало бр.36/5 Скопје02/5113 713reklamacija@bds.mk
17ТПЛ Тотал Логистик ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2016-02-04Цела територија на Република Македонијапакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Борис Трајковски бр.75/склоп-Охис 1000 Скопјеул.Борис Трајковски бр. 214А 1000 Скопје078 207878078-266002info@tpl.mkwww.tpl.mk/resource/cenovnici/cenovnik_tpl.pdfул.Борис Трајковски бр. 214А078-460100reklamacii@tpl.mk
18РИВАЛ ИНЖИНЕРИНГ - подружница ЕКСПРЕС СкопјеОпшто овластување2015-06-03На подрачјето на град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; На подрачјето на град Скопјебул. Партизански Одреди бр.129-16 1000 Скопјеул. Бел Камен бр.8 1000 Скопје070/521-010rangelovasnezana@yahoo.com/resource/cenovnici/cenovnik_rival.pdfул.Бел Камен бр.8
19ДЕЛИВЕРИ СЕРВИС ИНТЕРНЕШЕНЕЛ ДООЕЛ СКОПЈЕОпшто овластување2016-02-10Внатрешен и меѓународен сообраќајпакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул. Франклин Рузвелт бр.51А 1000 Скопјеул. Прашка бр.23 1000 Скопје02/5113020 02/5113006delivery.servis@yahoo.com/resource/cenovnici/dsi_cenovnik.pdf02/5113020delivery.servis@yahoo.com
20ПОСТ ЕКСПРЕС МАКЕДОНИЈА ДОО СкопјеОпшто овластување2016-06-09Цела територија на Република Македонијапакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Цицо Поповиќ бр.2/3-20 1000 СкопјеПролет 31 Центар Скопје 1000 Скопје02/3246995071/303-442postexpressmacedonia@gmail.comhttp://www.postexpress.mk/resource/cenovnici/cenovnik_post_makedonija.pdfул.Благоја Стефковски 30 Скопје-Гази Баба071272988 02/15200reklamacii@postexpres.mk
21ИН ПОШТА РАДЕСКИ ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2016-03-31Цела територија на Република Македонијапакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република МакедонијаУл. СТЕВО ФИЛИПОВИЌ Бр.2/1-5 СКОПЈЕ 1000 Скопјеул. 15 Корпус бр. 2 во зградата на Фершпед Царина - 2 (втори) спрат 1000 Скопје071264426inposta2014@gmail.com/resource/cenovnici/cenovnik_radeski.pdfул. 15 Корпус бр. 2 во зградата на Фершпед Царина - 2 (втори) спрат02/3112068 078/498405inposta2014@gmail.com
22НОВА ПОШТА ДОО СкопјеОпшто овластување2015-11-11Цела територија на Република Македонијапоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Цела територија на Република Македонијаул.1550 бр.14 1000 Бутел- Скопјеул.1550 бр.14 1000 Бутел- Скопје02/ 313 8888info@novaposta.mkwww.novaposta.mk/resource/cenovnici/cenovnik_nova_posta.pdfул.1550 бр.1402/3138888, 078888855, 078488088reklamacii@novaposta.mk
23ЈДМ ПОСТ ЛОГИСТИКС ТетовоОпшто овластување2016-02-03На подрачјето на градовите Тетово и Гостиварпоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; На подрачјето на градовите Тетово и Гостиварул.Предраг Јанчевски бр.5 1200 Тетово 1200 Тетово070 542454apostolovski4@gmail.com/resource/cenovnici/cenovnik_jdm.pdfул.Предраг Јанчевски бр.5 Тетово070 542454apostolovski4@gmail.com
24ЕКСПРЕС ПОШТА ДОО СтрумицаОпшто овластување2016-04-11Цела територија на Република Македонијапакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Цела територија на Република Македонијаул. Дојранска бр.14, 2400 Струмица 0 .ул. Тодор Чангов бр.115-Б, 1000 Скопје 0 .034/340-965ekspresposta@hotmail.comwww.ekspresposta.mk/resource/cenovnici/ekspresposta_cenovnik.pdfул. Тодор Чангов бр.115-Б, 1000 Скопје070/316-193ekspresposta@hotmail.com
25БРЗА ПРАТКА ПОСТ-М ЛОГИСТИК ДООЕЛ експорт импорт ТетовоОпшто овластување2016-05-25подрачје на општините Тетово и Гостиварпоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Курирски услуги; Други услуги; подрачје на општините Тетово и Гостиварул.Јане Сандански бр.71/2 1200 Тетово 1200 Тетово/078/420-530merdzanoski@yahoo.com/resource/cenovnici/cenovnik_post-m_tetovo.pdfул.Јане Сандански бр.71/2 Тетово078/224-005merdzanoski@yahoo.com
26Ваш Курир Плус ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2017-02-13Цела територија на Република Македонијапоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Трајко Николоски бр.80/6 7500 Прилеп 7500 Прилеп075/857 057075/381 333vaskurirplus@gmail.com/resource/cenovnici/cenovnik_kurir_plus.pdfул.Александар Македонски бр.33 Прилеп076/495 051 02/5113338vaskururplus@gmail.com
27ДМ Јосифоски ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2017-03-23На подрачје на општините Прилеп и Крушевопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Други услуги; На подрачје на општините Прилеп и Крушевоул.Димче Антулески бр.14 1000 Прилеп 1000 Прилеп077/833-166agencijajosifoski@hotmail.comresource/cenovnici/CENOVNIK-kargo-bitola2.pdfул.11ти Октомври бр.1077/833-166agencijajosifoski@hotmail.com
28АБЦ Пост ТП ГостиварОпшто овластување2017-04-06На подрачје на општините Гостивар и Тетовопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Курирски услуги; Други услуги; На подрачје на општините Гостивар и Тетовоул.Браќа Ѓиноски бр.48 1230 Гостивар 1230 Гостивар075/400 763infoabcpost@gmail.com/resource/cenovnici/abc_cenovnik.pdfул.Браќа Ѓиноски бр.48075/400 763infoabcpost@gmail.com
29Интернешенел меил деливери-ИМД ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2018-01-09Подрачје на град Скопјепакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Подрачје на град Скопјеул. Анкарска бр/229А/1-23 1000 Скопје 1000 Скопје02/3098098072233800pratka@imdskopje.mkhttp://ap.mk/images/docs/International-mail-delivery.pdf02/3098098pratka@imdskopje.mk
30Блек Партнер Деливери ДОО увоз-извоз СкопјеОпшто овластување2018-02-21Подрачје на Град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Курирски услуги; Други услуги; Подрачје на Град Скопјебул.Кузман Јосифовски – Питу бр.23 Скопје-Аеродром 1000 Скопјебул.Кузман Јосифовски – Питу бр.23 Скопје-Аеродром 1000 Скопје070-240- 060Info.bpds2017@gmail.com/images/cenovnici/blavk_partner-cenovnik.pdfбул.Кузман Јосифовски – Питу бр.23 Скопје-Аеродром070-240- 060Info.bpds2017@gmail.com
31М-Достава ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2018-02-26Подрачје на град Скопјепоштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Подрачје на град Скопјеул.1615 бр.16-38 Скопје-Аеродром 1000 Скопјеул. 164 бр.46 Скопје, Центар (кружен тек кај хотел Континентал) 1000 Скопје02/3120-092070 245 193mdostava@gmail.comhttp://ap.mk/images/docs/Mdostava.pdfул. 164 бр.46 Скопје, Центар (кружен тек кај хотел Континентал)02/3120-092reklamaciimdostava@gmail.com
32Цикло Пошта ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2018-02-28Подрачје на Град Скопјепоштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на Град Скопјеул.Митрополит Теодосиј Гологанов бр.40 / локал1 Скопје-Центар 1000 Скопје9-Мај бр 42/лок.1 Скопје-Центар 1000 Скопје077 868 404cikloposta@yahoo.comhttp://ap.mk/images/docs/Ciklo-posta.pdf9-Мај бр 42/лок.1 Скопје-Центар077 868 404cikloposta@yahoo.com
33Еко Пошта ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2018-04-25подрачје на град Скопјепоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; подрачје на град Скопјеул. Орце Николов бр. 83А Скопје - Центар 1000 Скопјеул. Њуделхиска бр. 1-4 локал 1 1000 Скопје078/399-644ekoposhta@gmail.com/images/cenovnici/Eko_posta_Dooel_Skopje-cenovnik.pdfул. Њуделхиска бр. 1-4 локал 1078/399-644ekoposhta@gmail.com
34ЕКО ЛОГИСТИК СЕРВИС ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2019-01-10Цела територија на РМпакети (над 10кг); пакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на РМбул. Партизански Одреди бр.17 -лок.3Скопје – Центар 1000 Скопјебул. Партизански Одреди бр.17 лок.3Скопје – Центар 1000 Скопје02/3177-744071/377-744, 071-377-711info@ecologisticservice.mkecologisticservice.mk/images/cenovnici/eko-logistic-service.pdfбул. Партизански Одреди бр.17 Скопје – Центар локал 302/3177-744 071/377-744, 071-377-711info@ecologisticservice.mk
35ПРЕМИУМ ДЕЛИВЕРИ ДОО СкопјеОпшто овластување2019-01-11Скопјепакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; СкопјеУл. Христо Смирненски бр.42/локал3 Скопје- Центар 1000 Скопјеул. Златко Шнајдер бр.8 влез 4 локал бр.3 1000 Скопје02/125-700info@pd.mkwww.pd.mk/images/cenovnici/premium-delivery.pdfУл.Христо Смирненски бр.42/локал3 Скопје Центар02/3125700support@pd.mk
36АНФИЛЕНД ДООЕЛ увоз извоз- за подружница БРЗА ПОШТА број еден СкопјеОпшто овластување2019-01-11Скопјепоштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Експресни услуги; Курирски услуги; Скопјеул. Видео Смилевски Бато бр.51/1-4 Скопје 1000 Скопјеул.Бојмија бр.8/2-локал 9 Скопје 1000 Скопје02/2401001brzaposhta2018@gmail.combrza-posta.mk/images/cenovnici/anfilend-cenovnik.pdfул.Бојмија бр.8/2-локал 9 Скопје02/2401001 070/222411reklamacii@brzaposta.mk
37СИТИ ПОШТА ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2019-01-18Скопјепакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Вредносни услуги; Курирски услуги; Скопјеул.Тодор Чангов бр.84Б Скопје 1000 Скопје 1000 Скопје078293159075207876sitypostmk@gmail.com/images/cenovnici/siti_posta_-_cenovnik.pdfул.Тодор Чангов бр.84Б Скопје075207876; 078293159sitypostmk@gmail.com
38ВИП ПОШТА ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2019-03-04Град Скопјепакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Град Скопјеул. Темко Попов бр.21 Скопје Гази Баба 1000 Скопјеул. Темко Попов бр.21 Скопје Гази Баба 1000 Скопје075 228-538075 228-538vipposta.vasaposta@gmail.com/images/cenovnici/Vip_posta.pdfул. Кисела Вода 2 нас.Вардар 3Г.1,влез 2 кат.МЕ075 228-588; 075 228-538novicalazarevski.nl@gmail.com

Печати Е-пошта

TAIEX ПРОЕКТ

TAIEX ПРОЕКТ ЗА ДЕФИНИРАЊЕ НА КРИТЕРИУМИ ЗА ТОЧКИТЕ ЗА ПРИСТАП ДО УНИВЕРЗАЛНАТА УСЛУГА СО ИЗГОТВУВАЊЕ НА МЕТОДОЛОГИЈА И СИСТЕМ ЗА МОНИТОРИНГ

Како резултат на планските активности на Агенцијата за пошти во периодот од 26 до 30 август 2013 год. во Скопје се реализираше TAIEX проектот ETT IND/EXP 51082 на тема  „ Дефинирање на критериуми за пристап до универзалната услуга со развој на методологија и систем за мониторинг“.

Реализацијата на проектот е во рамките на TAIEX програмата за  предпристапна поддршка на Европската комисија за земјите кандидати за влез во Европската унија.

Проектот се реализираше во форма на експертска мисија на експерти од Европската комисија со цел за усогласување на националните поштенски легислативи со легислативите и препораките на Европската комисија и користење на најдобри практики од областа на поштенските услуги од земјите на Европската унија.

По препорака на Агенцијата за пошти во проектот како експерт делегиран од страна на Европската комисија од областа на пристапот до универзалната услуга учествуваше г-динот   Tobias Katzschmann, Раководител на секторот за меѓународна соработка во германскиот регулатор.

Печати Е-пошта