Покана за присуство на Тринаесетта јавна седница на Агенцијата за пошти

Почитувани,
Агенцијата за пошти Ве поканува да присуствувате на Тринаесетта јавна седница која ќе се одржи на 20.12.2018 година (Четврток) со почеток во 11:00 часот во хотел Холидеј Инн, во Дневната сала.

Печати Е-пошта

Апликации за работни позиции за ЕУ Твининг проект

Поради потребите на ЕУ  Твининг проект ,чиј корисник е Агенцијата за пошти, потребни се лица на 2 позиции, односно еден (1) Асистент на РТА и еден (1) Јазичен асистент на РТА, во рамките на Твининг проектот.

За повеќе информации, како и за начинот и условите за аплицирање, на следните линкови:

Job Announcement for RTA Assistant (RTAA) for EU-Twinning Project  превземи

Job Announcement for RTA Language Assistant (LA) for EU-Twinning Project  превземи

 

 

 

 

Печати Е-пошта

Прва годишна конференција за е-трговија во Македонија

     На 26-ти октомври 2018 година во салата на Хотелот Мериот во Скопје се одржа Првата конференција за е-трговија во организација на Асоцијата на е-трговија на Македонија.Темата на овогодинешната конференција гласеше „е-Трговија: е-Иднината за е-Македонија”.

     На конференцијата се обрати претседателката на Асоцијата за е-трговија Нина Анѓеловска која што истакна дека Македонците во првото полугодие од оваа година, според податоците од НБРМ, потрошиле 63 милиони евра за купување онлајн, што претставува пораст од 20% во однос на првото полугодие од минатата година. Најголем дел од овие трансакции завршиле кај странските е-трговци, или скоро 41 милиони евра наспроти 22 милиони евра остварени кон домашните е-трговци.

На настанот свое излагање имаа над триесетина говорници, модератори и панелисти од 8 земји, коишто дискутираа за тековните состојби, предизвици и идните трендови на полето на електронската трговија. Свое учество имаше и директорот на Агенцијата за пошти, Влатко Атанасоски.

Во продолжение проследете ги прашањата на присутните и одговорите на првиот регулатор на поштенските услуги во Македонија.

Печати Е-пошта

Светски ден на поштата

 

Светскиот ден на поштата се празнува секоја година на 9 октомври, тоа е годишнина од основањето на Светскиот поштенски сојуз (Universal Postal Union -UPU) во 1874 година во швајцарскиот град Берн. Целта на Светскиот ден на поштата е да ја подигне јавната свест за улогата на поштенскиот сектор во секојдневниот живот на луѓето и бизнисите и неговиот придонес за општествениот и економски развој на земјите.

Печати Е-пошта

Повеќе артикли...