Како технологијата ги спаси ѕвездите на калиграфијата

Некои велат дека технологијата го убива ракописот, но тоа е погрешна констатација. Нова генерација на калиграфи ги користат социјалните медиуми за да развијат аналогија на уметноста на калиграфијата во дигиталниот свет.

Преземено од BBC,

Линк од BBC

Печати Е-пошта

Додади коментар


Security code
Нов код