Хуманитарна аукција

Во организација на Агенцијата за пошти, на 26.12.2014 година, во кафе-бар „Форца“ за прв пат се одржа донаторска аукција на уметнички и литературни дела. Оваа манифестација беше од хуманитарен карактер.

Средствата кои беа собрани ќе бидат донирани на Здружението за цистична фиброза.
Предмет на аукцијата беа уметнички дела донирани од авторите Сергеј Дамовски, Стефан Хаџи-Николов, Данчо Ордев, Живко Поповски Цветин, Мајкл Клос, потоа уникатни спортски реквизити со автограм од играчите на ракометниот клуб Вардар, личен предмет од музичарот Влатко Стефаноски и други предмети со посебно значење.

Водител на хуманитарната аукција беше ТВ презентерот Огнен Јанески, а музички гости беа 4 Strings.

Печати Е-пошта

Registar

Даватели на услуги

Имe на давател Лиценца Датум на издавање Рок на важење
1АД Македонска пошта СкопјеИндивидуална дозвола2008-12-24неограниченопоштенски пратки (до 2кг); пакети (до 20кг); телематски парични упатници; книжени услуги; пратки за слепи лица; Препорачани услуги; Вредносни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајОрце Николов ББ 1000 Скопје, Република Македонија 1000 Скопје, Република Македонија02 3 105 105contact@posta.com.mkhttp://www.posta.com.mk/resource/cenovnici/MP_cenovnik.pdfОрце Николов ББ 1000 Скопје02 3105-205; 02 3105- 222dimitar.lazarevski@posta.com.mk
2ДелЦо ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2011-11-01неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Цела територија на Република Македонијабул, Партизански одреди 15А, влез1 канц. 6 1000 СкопјеКиро Глигоров бр.4, спрат 5 1000 Скопје02 3209 751/ 02 3209 752071 275 527 / 071 275 775office@delco.com.mkhttp://www.delco.com.mkКиро Глигоров бр.4, спрат 502 3296 190
3ЈОКАМ пошта 2011 ДООЕЛ с.Оровник ДебарцаОпшто овластување2012-01-23неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на општините Охрид и Стругас.Оровник, Дебарца 6330 Дебарца 6330 Дебарца075460160078251414jokam.2011@yahoo.com
4МЕРЏАНОСКИ ТП - ТетовоОпшто овластување2012-06-30неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Курирски услуги; подрачје на општините Тетово и ГостиварЈане Сандански 71/2 1200 Тетово 1200 Тетово044/ 353544078 224005v_merxanovski@yahoo.com
5ГЛОБАЛ МЕССАГЕ СКОПЈЕОпшто овластување2013-01-25неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на град Скопјеул.Скупи 6 бр.22 1000 Скопје 1000 Скопје/078892322zaklina_koleva@hotmail.com
6ПРОЛОГИС сервис ДООЕЛ Скопје подружница ПРОЛОГИС СЕРВИС сервисОпшто овластување2014-02-07неограниченопоштенски пратки (до 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на град Скопјебул. Кузман Јосифовски - Питу 28А лок.2 1000 Скопје 1000 Скопје071331867071331967prologisservis@gmail.com/resource/cenovnici/prologis_cenovnik15.pdf
7ЕКСТРА 03 ДООЕЛ КавадарциОпшто овластување2014-02-28неограниченопоштенски пратки (до 2кг); пакети (до 10кг); Експресни услуги; Курирски услуги; на релација Кавадарци-Скопје-КавадарциСремски фронт 2 1430 Кавадарци 1430 Кавадарци043 400 420; 043 414 400/ 043 420 020info@ekstrabus.comwww.ekstrabus.com
8Казабланка Џокер ДООЕЛ БитолаОпшто овластување2014-03-17неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Други услуги; на подрачје на општините: Битола, Демир Хисар, Могила и Новациул. Јане Сандански бр.12 ДТЦ Шехерезада-приземје 7000 Битола 7000 Битола078350801biljana_dzima@yahoo.com
9ДЕЛИВЕРИ ФИЛИП ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2014-04-10неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; на подрачје на општините: Прилеп, Долнени, КривогаштаниБорка Талески бр.216 7500 Прилепул. Илија Василески бр.14 7500 Прилеп077951988stojceskifilip@yahoo.comИлија Василевски бр.14 Прилеп077951988stojceskifilip@yahoo.com
10РСЕ ОПТИМА Вите ДООЕЛ увоз-извоз СкопјеОпшто овластување2014-05-13неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајбул.Партизански Одреди бр.9 кула 25 1000 Скопје 1000 Скопје02 3111 116 / 02 3120 288, 02 3137044macedonia@fedex.com.mkhttp://www.fedex.com.mkбул.Партизански Одреди бр.9 кула 25, Скопје02 3111116/ 02 3137233macedonia@fedex.com.mk
11ТНТ ЕКСПРЕС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕОпшто овластување2014-05-15неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул. 1551 бр.10 (Качанички пат) 1000 Скопје 1000 Скопје02 2600 614 / 02 2600 168 лок.107nenad.petreski@tnt.comhttp://www.tnt.comhttp://www.tnt.com/pricing/pricingInput.do?navigation=1&respLang=en&respCountry=mkул. 1551 бр.10 (Качанички пат)02 2600 614 / 02 2600 168 лок.107
12КУРИР ЕКСПРЕС ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2014-05-16неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; на подрачје на општините: Прилеп, Долнени, КривогаштаниСотка Ѓорѓиоски 1 7500 Прилепул.Зеленик 2/1 7500 Прилеп078354580martingorgieski@yahoo.com/resource/cenovnici/cenovnik_kurir_prilep.pdfСотка Ѓорѓиоски 1 / ул.Зеленик 2/1078272506martingorgieski@yahoo.com
13ДХЛ Експрес Македонија ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2014-05-26неограниченопакети (до 10кг); поштенски пратки (над 2кг); поштенски пратки (до 2кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул.32 бр.5, Населба Илинден 1041 Скопје 1041 Скопје389 22 532 931 / 389 22 532 996mkgeneral@dhl.comwww.dhl.com.mkhttp://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en&originCCId=MKул.32 бр.5, нас. Илинден15333/ 02/2581581mkgeneral@dhl.com
14Карго Експрес ДООЕЛ увоз извоз БитолаОпшто овластување2014-06-11неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република МакедонијаСолунска бр 192 7000 Битола 7000 Битола389 47 220 350070 307 883info@kargoekspres.mkhttp://www.kargoekspres.mk/resource/cenovnici/kargo_1.3.2014.pdfСолунска бр 192 Битола047 220350 / 070307883info@kargoekspres.mk
15Глобко логистик ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2014-06-30неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Други услуги; Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Други услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајбул. Св.Климент Охридски бр.29/8 1000 Скопје 1000 Скопје02 2780244 / 078 500 022info@gls.mkhttp://www.globko.mkhttp://gls.mk/PriceList/Description/1бул. Св.Климент Охридски бр.29/802 6148777/ 078 444 920info@gls.mk
16ДРД КУРИР ДООЕЛ СКОПЈЕОпшто овластување2014-07-25неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Подрачје на град Скопјеул. Георги Казепов бр.11 - Ѓорче Петров 1000 Скопјебул.Партизански Одреди бр.8 1000 Скопје02 3221 333076 221 333kurir@kurir-sk.mkhttp://www.kurir-sk.mkhttp://www.kurir-sk.mk/prices.htmlбул.Партизански Одреди бр.802 3221 333
17ИН ТИМЕ МК БПС ДОО СкопјеОпшто овластување2014-07-28неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајнас.Илинден ул.36 бр.2 1000 Скопје 1000 Скопје02 3113222 / 02 3117664 / 02 3220103info@intime.mkhttp://www.ups.com/resource/cenovnici/UPS_Tarifen_Vodic_2014_MKD.pdfул.36-е, Илинден, Скопје02/3132222, 02/3117664info@intime.mk
18ДЕЛИВЕРИМЕН ДОО увоз-извоз СкопјеОпшто овластување2014-07-31неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Подрачје на град СкопјеКоста Шахов 16 1000 Скопје 1000 Скопје02 3214 980077/685-638info@deliveryman.com.mkhttp://www.deliveryman.com.mk/http://www.deliveryman.com.mk/Коста Шахов 1602 3214 980
19СКОПЈЕ ВЕЛОСИПЕДИСТОпшто овластување2014-08-25неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Подрачје на град Скопјеул. Пере Тошев бр.15 1000 Скопјеул.Партизански Одреди бр.21А 2/3/лок.2 1000 Скопје02 2614 121076 432 822velosipedistskopje@t-home.mk/resource/cenovnici/velosipedist.pdfул. Партизански одреди бр.21 лок.302/2614121velosipedistskopje@t-home.mk
20БАЛКАН ДЕЛИВЕРИ СЕРВИСОпшто овластување2015-01-23неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; На подрачјето на град Скопјеул.Борка Талевски бр.39/лок.1 1000 Скопје - Центар 1000 Скопје - Центар02/5113 713070/383673bdeliveryservice@gmail.comhttp://bds.mk//resource/cenovnici/bds_cenovnik.pdfул.Борка Талевски бр.39 лок1 Скопје02/5113 713reklamacija@bds.mk
21ВИЗАРД ДЕЛИВЕРИ ДОО СкопјеОпшто овластување2015-02-12неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; На подрачјето на град СкопјеСава Ковачевиќ бр.108 (променета на 01.12.2010) 1000 Скопје 1000 Скопје02 2792403071 209 082wizard.delivery@t-home.mk/resource/cenovnici/wizard_cen.pdfул.Сава Ковачевиќ бр.10802/2735 468wizard.delivery@t-home.mk
22Брза пратка ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2015-04-14неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул.1551 бр.10 (Качанички пат) 1000 Скопјеул 164 бр.2 (Скопски саем) 1000 Скопје02/ 262-2254kargo@brzapratka.comhttp://www.brzapratka.comhttp://www.brzapratka.com/rates/ул.1551 бр.10 (Качанички пат)/ ул 164 бр.2 (Скопски саем)080022200prijavi@brzapratka.com
23РИВАЛ ИНЖИНЕРИНГ - подружница ЕКСПРЕС СкопјеОпшто овластување2015-06-03неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; На подрачјето на град Скопјебул. Партизански Одреди бр.129-16 1000 Скопјеул. Бел Камен бр.8 1000 Скопје070/521-010rangelovasnezana@yahoo.com/resource/cenovnici/cenovnik_rival.pdfул.Бел Камен бр.8
24НОВА ПОШТА ДОО СкопјеОпшто овластување2015-11-11неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Цела територија на Република Македонијаул.1550 бр.14 1000 Бутел- Скопјеул.1550 бр.14 1000 Бутел- Скопје02/ 313 8888info@novaposta.mkwww.novaposta.mk/resource/cenovnici/cenovnik_nova_posta.pdfул.1550 бр.1402/3138888, 078888855, 078488088reklamacii@novaposta.mk
25ЈДМ ПОСТ ЛОГИСТИКС ТетовоОпшто овластување2016-02-03негораниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; На подрачјето на градовите Тетово и Гостиварул.Предраг Јанчевски бр.5 1200 Тетово 1200 Тетово070 542454apostolovski4@gmail.com/resource/cenovnici/cenovnik_jdm.pdfул.Предраг Јанчевски бр.5 Тетово070 542454apostolovski4@gmail.com
26ТПЛ Тотал ЛогистикОпшто овластување2016-02-04неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Борис Трајковски бр.75/склоп-Охис 1000 Скопјеул.Борис Трајковски бр. 214А 1000 Скопје078 207878078-266002info@tpl.mkwww.tpl.mk/resource/cenovnici/cenovnik_tpl.pdfул.Борис Трајковски бр. 214А078-460100reklamacii@tpl.mk
27ДЕЛИВЕРИ СЕРВИС ИНТЕРНЕШЕНЕЛОпшто овластување2016-02-10неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Внатрешен и меѓународен сообраќајул. Франклин Рузвелт бр.51А 1000 Скопјеул. Прашка бр.23 1000 Скопје02/5113020 02/5113006delivery.servis@yahoo.com/resource/cenovnici/dsi_cenovnik.pdf02/5113020delivery.servis@yahoo.com
28ИН ПОШТА РАДЕСКИ ДООЕЛ СкопјеОпшто овластување2016-03-31неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Кеј 13 Ноември бр.28 1000 Скопје 1000 Скопје071264426inposta2014@gmail.com/resource/cenovnici/cenovnik_radeski.pdfул.Кеј 13 Ноември бр.2802/3112068 078/498405inposta2014@gmail.com
29ЕКСПРЕС ПОШТА ДОО СтрумицаОпшто овластување2016-04-11неограниченопакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Цела територија на Република Македонијаул. Дојранска бр.14 2400 Струмица 2400 Струмица034/340-965ekspresposta@hotmail.comwww.ekspresposta.mk/resource/cenovnici/ekspresposta_cenovnik.pdfТодор Чангев070/316-193ekspresposta@hotmail.com
30БРЗА ПРАТКА ПОСТ-М ЛОГИСТИК ТетовоОпшто овластување2016-05-25неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Курирски услуги; Други услуги; подрачје на општините Тетово и Гостиварул.Јане Сандански бр.71/2 1200 Тетово 1200 Тетово/078/420-530merdzanoski@yahoo.com/resource/cenovnici/cenovnik_post-m_tetovo.pdfул.Јане Сандански бр.71/2 Тетово078/224-005merdzanoski@yahoo.com
31ПОСТ ЕСКПРЕС МАКЕДОНИЈА СкопјеОпшто овластување2016-06-09неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Други услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Цицо Поповиќ бр.2/3-20 1000 Скопјеул.Пролет бр.31 1000 Скопје02/3246995071/303-442postexpressmacedonia@gmail.comhttp://www.postexpress.mk/resource/cenovnici/cenovnik_post_makedonija.pdfул.Пролет бр.31071272988reklamacii@postexpres.mk
32МАКРОШПЕД ЛОГИСТИК ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2016-08-05неограниченопоштенски пратки (до 2кг); пакети (до 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; На подрачје на општините Прилеп, Крушево, Кривогаштани и Долнениул. Кеј 9-ти Септември бр.2-б 7500 Прилепул. Крагуевачка бр.13 7500 Прилеп048/550-200 факс. 048/558201071618500makrosped@yahoo.com/resource/cenovnici/cenovnik_makrosped.pdfул. Кеј 9-ти Септември бр.2-б048/550-201makrosped@yahoo.com
33Ваш Курир Плус ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2017-02-13неограниченопоштенски пратки (до 2кг); поштенски пратки (над 2кг); пакети (до 10кг); пакети (над 10кг); Препорачани услуги; Вредносни услуги; Експресни услуги; Курирски услуги; Цела територија на Република Македонијаул.Трајко Николоски бр.80/6 7500 Прилеп 7500 Прилеп075/857 057075/381 333vaskurirplus@gmail.com/resource/cenovnici/cenovnik_kurir_plus.pdfул.Александар Македонски бр.33 Прилеп076/495 051 02/5113338vaskururplus@gmail.com
34ДМ Јосифоски ДООЕЛ ПрилепОпшто овластување2017-03-23неограниченопоштенски пратки (до 2кг); Препорачани услуги; Други услуги; На подрачје на општините Прилеп и Крушевоул.Димче Антулески бр.14 1000 Прилеп 1000 Прилеп077/833-166agencijajosifoski@hotmail.com/resource/cenovnici/dm-josifoski-cenovnik.pdfул.11ти Октомври бр.1077/833-166agencijajosifoski@hotmail.com
35АБЦ Пост ТП ГостиварОпшто овластување2017-04-06неограниченоПрепорачани услуги; Курирски услуги; Други услуги; На подрачје на општините Гостивар и Тетовоул.Браќа Ѓиноски бр.48 1230 Гостивар 1230 Гостивар075/400 763infoabcpost@gmail.com/resource/cenovnici/abc_cenovnik.pdfул.Браќа Ѓиноски бр.48075/400 763infoabcpost@gmail.com

Печати Е-пошта

Меѓународен конкурс за пишување писмо 2016

Агенцијата за пошти на Република Македонија и оваа пролет продолжува со благородната кампања за негување на традицијата за пишување писма и за поттикнување на писмовната комуникација и на јазичната префинетост кај младите.

Конкурсот за пишување писмо е отворен за млади луѓе од 9 до 15- годишна возраст и ќе трае од 15-ти март до 15-ти април 2016 година. Текстовите треба се напишани со своерачен ракопис и во форма на писмо да се испратат на адресата: Агенција за пошти, П. Фах 160, 1000 Скопје. Писмата не треба да содржат повеќе од 800 зборови.

Агенцијата ќе додели, на предлог на посебна жири-комисија, три награди за најдобрите три писма, а авторот на најдоброто ќе биде награден со летување, како и ќе ја има привилегијата да учествува на Меѓународниот конкурс за пишување писмо организиран од Светскиот поштенски сојуз.

Темата која е одбрана за натпреварот во 2016 година е „Напиши писмо до самиот себе на 45-годишна возраст“. Овој наслов е избран да ја одбележи 45-тата годишнина од интернационалниот натпревар. Децата насекаде низ светот се топло охрабрени да ја поттикнат својата имагинација и да напишат писмо до самите себеси.

Печати Е-пошта

Меѓународен конкурс за пишување писмо на Светски поштенски сојуз

Агенцијата за пошти, изразува големо задоволство и благодарност до сите учесници кои испратија писма на Меѓународниот конкурс за пишување писмо на Светски поштенски сојуз на тема „Напиши писмо за тоа во каков свет сакаш да пораснеш“.

Жири комисијата го избра најдоброто писмо кое ќе ја претставува Република Македонија на овој традиционален меѓународен конкурс. Покрај првонаграденото писмо, Агенцијата наградува уште 2 и одлучи да пофали 4 писма.

АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОШТИ ГИ ОБЈАВУВА ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ И ПОФАЛЕНИТЕ НА КОНКУРСОТ:

  1. Софи Пановска - IX-3 одделение во ОУ „Гоце Делчев“ - Битола
  2. Ана Игнатовиќ - IX-1 одделение во ОУ „Кузман Јосифовски - Питу“ - Скопје
  3. Леонида Лумбуровска - IX-3 одделение ОУ „Гоце Делчев“ - Битола

Пофалени писма:

  • Лина Продановска - III-3 одделение - ОУ „Лазо Ангеловски“- Скопје
  • Јана Стефанова - V-1 одд. „Круме Кепески“- Скопје
  • Филип Томашевски - VII-б одд ОУ „Партенија Зографски“ - Скопје
  • Ана Маркоска VII-1 одд ОУ „Круме Кепески“ - Скопје

Организаторот ќе ги контактира авторите на наградените и пофалените писма.

Победничкото писмо што беше пратено на меѓународниот конкурс може да го видите тукаpdf

Печати Е-пошта

Повеќе артикли...