Корисници

Грижа и заштита на правата на корисниците во поштенски услуги

Лиценци

Издавање, контрола и ажурирање на сите лиценци за поштенски услуги

Информации

Побарајте информации од јавен карактер за поштенските услуги и субјекти

Расте побарувачката за пакетските услуги

14.06.2022
На пазарот на поштенските услуги во Република Северна Македонија во 2021 година забележан е континуитет во растот на обемот на пакетите. Обемот на пакети е 4.832.940, кои сочинуваат 12,8% од вкупниот обем на поштенски пазар, најмногу до сега.

Успешно завршен TAIEX проектот за подобрување на капацитетите на Агенцијата за пошти во делот на анализа на пазарот и мерењето на квалитет на поштенските услуги

10.06.2022
Taiex
На 09-ти и 10-ти јуни  2022 година се одржа втората онлајн сесија одTAIEX проектот за подобрување на капацитетите на Агенцијата за пошти во делот на анализа на пазарот и мерењето на квалитет на поштенските услуги соексперти од националниот давател на поштенски услугиLa PosteFrance.

Одржан 18-от јавен состанок на Агенцијата за пошти: Потврден ентузијазмот за градење на силен поштенски сектор

08.06.2022
Слика 10
Денес, 08 јуни 2022 година, Агенцијата за пошти го одржа 18-от јавен состанок, на кој беше презентирана состојбата на поштенскиот пазар во Република Северна Македонија, како активностите и плановите за делување во идниот период.
  • Агенцијата за пошти ја поддржува Европската недела на мобилност!
    Агенцијата за пошти ја поддржува Европската недела на мобилност!Европската недела на мобилност е најшироко распространета кампања за одржлива мобилност во светот. Се случува секоја година од 16 до 22 септември. Целта на кампањата е да се охрабрат европските локални власти да воведат и промовираат мерки за одржлив транспорт и да ги поканат граѓаните да пробаат…
  • ШТО СЕ ГУБИ КОГА РАКОПИСОТ БЛЕДНЕЕ
    ШТО СЕ ГУБИ КОГА РАКОПИСОТ БЛЕДНЕЕДали ракописот е важен? Не многу, според многу воспитувачи. Општите Основни стандарди, кои се усвоени во повеќето американски држави, наложуваат учење на разбирливо пишување, но само во градинка и прво одделение. После тоа, вниманието брзо се насочува кон ефикасност на тастатурата.
  • Добитниците на наградите и пофалените по конкурсот за најдобро писмо
    Добитниците на наградите и пофалените по конкурсот за најдобро писмоОрганизаторот на овој конкурс, Агенцијата за пошти, изразува големо задоволство и благодарност до сите учесници кои испратија свои писма. Во трите категории пристигнаа вкупно 725 писма. Седум члената жири комисија имаше навистина тешка задача да одбере по 3 писма во секоја категорија, кои ќе…

Расте побарувачката за пакетските услуги

14.06.2022
На пазарот на поштенските услуги во Република Северна Македонија во 2021 година забележан е континуитет во растот на обемот на пакетите. Обемот на пакети е 4.832.940, кои сочинуваат 12,8% од вкупниот обем на поштенски пазар, најмногу до сега.

Успешно завршен TAIEX проектот за подобрување на капацитетите на Агенцијата за пошти во делот на анализа на пазарот и мерењето на квалитет на поштенските услуги

10.06.2022
Taiex
На 09-ти и 10-ти јуни  2022 година се одржа втората онлајн сесија одTAIEX проектот за подобрување на капацитетите на Агенцијата за пошти во делот на анализа на пазарот и мерењето на квалитет на поштенските услуги соексперти од националниот давател на поштенски услугиLa PosteFrance.

Одржан 18-от јавен состанок на Агенцијата за пошти: Потврден ентузијазмот за градење на силен поштенски сектор

08.06.2022
Слика 10
Денес, 08 јуни 2022 година, Агенцијата за пошти го одржа 18-от јавен состанок, на кој беше презентирана состојбата на поштенскиот пазар во Република Северна Македонија, како активностите и плановите за делување во идниот период.

18-ти Јавен состанок на Агенцијата за пошти

06.06.2022
Почитувани, Агенцијата за пошти Ве поканува да присуствувате на 18-иот Јавен состанок, кој ќе се одржи на 08.06.2022 (среда) со почеток во 11 часот во конференциската сала на Хотел „Солун“ во Скопје. Почитувајќи го принципот на транспарентно работење, Агенцијата своите јавни состаноци ги организира со цел да им овозможи на сите заинтересирани страни да се информираат за превземените активности и за регулаторните мерки во тековната годината. Оваа прилика ја користи и да ја презентира состојбата на поштенскиот пазар во Република Северна Македонија, како и да ја запознае јавноста со тековните активности , плановите и програмите за делување во идниот период.

Успешно завршена првата сесија од TAIEX проектот за подобрување на капацитетите на Агенцијата за пошти во делот на анализа на пазарот и мерењето на квалитет на поштенските услуги

06.06.2022
Во периодот од 1-ви до 3-ти јуни  2022 година се одржа првата онлајн сесија од TAIEX проектот за подобрување на капацитетите на Агенцијата за пошти во делот на анализа на пазарот и мерењето на квалитет на поштенските услуги со експерти од Националната  Комисија за конкуренција и пазар на Шпанија (регулаторно тело од областа на поштенските услуги) и од Министерството за транспорт, мобилност и урбани работи на Кралството Шпанија.