Зголемен интересот за работа во поштенскиот сектор

Интересот за работа во поштенскиот сектор е зголемен за 15-20 проценти од вообичаеното во овој период во годината, за што говори и фактот што за последниот месец имавме консултации со повеќе фирми заинтересирани за работа во достава на онлајн пратки, вели во интервјуто за МИА, директорката на Агенцијата за пошти, Билјана Аврамоска Ѓореска.

Таа говори и за регистрираните случаи во изминатиот период од страна на Агенцијата за пошти со нелогично кодирање пратки, и упатува апели и совети до корисниците на поштенски услуги. Зборува и за мерките за поддршка од регулаторот кон давателите на поштенски услуги поради кризата со пандемијата, потребата од мултисекторски пристап за сузбивање на сивиот пазар, претстојната либерализација на поштенскиот пазар.....

Целото интервју на следниот линк

https://mia.mk/avramovska-orevska-za-mia-zgolemen-interesot-za-rabota-vo-poshtenskiot-sektor-za-15-20-procenti/