Соопштенија

Апликации за работни позиции за ЕУ Твининг проект

18.12.2018
Апликации за работни позиции за ЕУ Твининг проект
Поради потребите на ЕУ  Твининг проект ,чиј корисник е Агенцијата за пошти, потребни се лица на 2 позиции, односно еден (1) Асистент на РТА и еден (1) Јазичен асистент на РТА, во рамките на Твининг проектот.

Покана за присуство на Тринаесетта јавна седница на Агенцијата за пошти

18.12.2018
Покана за присуство на Тринаесетта јавна седница на Агенцијата за пошти
Агенцијата за пошти Ве поканува да присуствувате на Тринаесетта јавна седница која ќе се одржи на 20.12.2018 година (Четврток) со почеток во 11:00 часот во хотел Холидеј Инн, во Дневната сала. Ја користиме оваа можност да Ве известиме дека Агенцијата за пошти овие седници ги организира со цел да им овозможи на сите заинтересирани страни да се информираат и запознаат со нејзините превземени активности.

Прва годишна конференција за е-трговија во Македонија

26.10.2018
Прва годишна конференција за е-трговија во Македонија
На 26-ти октомври 2018 година во салата на Хотелот Мериот во Скопје се одржа Првата конференција за е-трговија во организација на Асоцијата на е-трговија на Македонија.Темата на овогодинешната конференција гласеше „е-Трговија: е-Иднината за е-Македонија”.

Светски ден на поштата

08.10.2018
Светски ден на поштата 2018

Светскиот ден на поштата се празнува секоја година на 9 октомври, тоа е годишнина од основањето на Светскиот поштенски сојуз (Universal Postal Union -UPU) во 1874 година во швајцарскиот град Берн. Целта на Светскиот ден на поштата е да ја подигне јавната свест за улогата на поштенскиот сектор во секојдневниот живот на луѓето и бизнисите и неговиот придонес за општествениот и економски развој на земјите.

Прва македонска конференција за е- трговија

02.10.2018
Прва македонска конференција за е- трговија
На 26-ти Октомври во хотелот Marriott во Скопје ќе се одржи  Прва македонска годишна конференција за е- трговија. Овој настан има за цел да ги донесе на едно место клучните фигури во овој сектор за да се поврзат, состанат и да споделат знаења и искуства. Под насловот "е-Трговија: е-Иднината за е-Македонија!" конференцијата ќе опфати четири главни теми: Развој, Плаќања, Испорака и Маркетинг, организирани во 10 главни предавања и 3 интерактивни панел дискусии кои ќе ги одржат 20 македонски и меѓународни говорници.

Бела книга

25.12.2017

БЕЛА КНИГА ЗА ПОШТЕНСКИТЕ УСЛУГИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. Превземи тука

Јавна седница на Агенцијата за пошти

19.12.2017
Дванаесетта јавна седница на Агенцијата за пошти ќе се одржи на 22.12.2017 година (петок) со почеток во 11:00 часот во хотел Holiday Inn, во Дневната сала, со следниот дневен ред

Стандардизирани поштенски сандачиња

12.10.2017
Стандардизирани поштенски сандачиња
Стандардизирањето на поштенските сандачиња  во зависност од видот и пратките кои сакаат да ги добиваат граѓаните, институциите или бизнисот, овозможува целосна дискреција, заштита од оштетување или губење. Дополнително нудат можност по избор и за Radio-frequency identification (RFID)  комуникација базирана на современите начини на комуникација како што се смарт телефони.