Капањи

Меѓународен конкурс за пишување писмо 2016

16.03.2016
Меѓународен конкурс за пишување писмо 2016
Агенцијата за пошти на Република Македонија и оваа пролет продолжува со благородната кампања за негување на традицијата за пишување писма и за поттикнување на писмовната комуникација и на јазичната префинетост кај младите.

Меѓународен конкурс за пишување писмо на Светски поштенски сојуз

03.03.2015
Меѓународен конкурс за пишување писмо на Светски поштенски сојуз
Агенцијата за пошти, изразува големо задоволство и благодарност до сите учесници кои испратија писма на Меѓународниот конкурс за пишување писмо на Светски поштенски сојуз на тема „Напиши писмо за тоа во каков свет сакаш да пораснеш“.

Конкурс "НАПИШИ ПИСМО СО РАКОПИС НА СРЦЕТО"

13.02.2014
Конкурс "НАПИШИ ПИСМО СО РАКОПИС НА СРЦЕТО"
Со цел да се обнови традицијата на пишување писма, да се стимулира креативниот однос на граѓаните кон интимната димензија на писмата и кон афирмирање на јазичната и писмената култура и традиција кои што во историјата на светската култура има оставено неизбришливи траги, АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОШТИ РАСПИШУВА НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРО ПИСМО „НАПИШИ ПИСМО СО РАКОПИС НА СРЦЕТО“ (темата на конкурсот е слободна)

ГОРАН ПАНДЕВ и АП во зедничка кампања „СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ“

26.11.2013
ГОРАН ПАНДЕВ и АП во зедничка кампања „СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ“
Ни претставува особено задоволство да Ве информираме дека кампањата во рамките на активностите на Агенцијата за пошти за промоција на поштенските услуги и филателијата во Македонија беше поддржана од нашиот светски познат фудбалски мајстор, напаѓачот на фудбалскиот клуб Наполи, денес и официјално стартува под име: СПОДЕЛИ КОПНЕЖ, ПОДАРИ РАДОСТ.

Сив поштенски пазар во Република Македонија

02.11.2011
Сив поштенски пазар во Република Македонија
На 10 ноември 2011 година Агенцијата за пошти во Хотел Холидеј Ин – Сала Скала1 во Скопје, со почеток во 11:00 часот одржа прес-конференција на тема ,,Сив поштенски пазар во Република Македонија“.

Акција "Поштенско сандаче за секој дом"

30.11.2009
http://ap.mk/ap.mk/images/slideshow/bilbord.jpg
За да се обезбедат услови за сигурна достава на Вашите поштенски пратки од страна на давателите на поштенски услуги и за да се зголеми нејзиниот квалитет, Агенцијата за пошти, според членот 55 од Законот за поштенски услуги, Ве потсетува на Вашата обврска за поставување на поштенски  сандачиња