Куририте со велосипед им нудат на холандските купувачи опции за достава истиот ден

Куририте со велосипед им нудат на холандските купувачи опции за достава истиот ден

Фирмата „Пазл“ за доставата на пратки од електронска трговија се здружи со фирмата за курирски услуги „Забрзување“ заради обезбедување на достава истиот ден за клиенти кои купуваат онлајн со место на живеење во Амстердам, Ротердам и Хаг. 

Услугата ќе биде достапна на онлајн купувачите покрај стандардите опции за достава и ќе зависи од времето на нарачката, големината на пакетот и локацијата на адресата за достава.

Модниот бренд за жени Фаб со седиште во Амстердам веќе ја нуди оваа услуга на корисниците со достава во рок од три часа за 4.95 евра ( 302 денари).