Соопштенија

Одржан 01-от состанок на Комисијата на Агенција за пошти во 2021 година

21.01.2021
Врз основа на член 15 ст. 1, член 16 ст. 1 алинеја 10 и член 19 ст. 3  од Законот за поштенските услуги („Службен весник на Република Македонија“ бр.158/2010, 27/2014, 42/2014, 187/2014, 146/2015, 31/2016, 190/2016, 64/2018, 248/2018, 27/2019 и “Службен весник на Република Северна Македонија”бр.275/2019 и 107/2020), Комисијата на Агенција за пошти, на предлог на директорката, на седницата одржана на ден 21 јануари 2021 година, преку апликацијата zoom:

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ

30.12.2020

Ви посакуваме успешна година, исполнета со здравје и среќни моменти.

Ви благодариме за соработката во изминатата година и се надеваме на нови деловни успеси во претстојната

Ви посакуваме успешна година, исполнета со здравје и среќни моменти.  Ви благодариме за соработката во изминатата година и се надеваме на нови деловни успеси во претстојната11

 

Одржана 15-та јавна седница на Агенцијата за пошти

28.12.2020
На 25 Декември 2020 година, Агенцијата за пошти ја одржа својата Петнаесетата Јавна седница, виртуелно преку комуникациската платформа ZOOM. Почитувајќи го принципот на транспарентно работење, Агенцијата своите јавни седници ги организира со цел да им овозможи на сите заинтересирани страни да се информираат за превземените активности и за регулаторните мерки во годината која изминува. Оваа прилика ја користи и да ја презентира состојбата на поштенскиот пазар во Република Северна Македонија, како и да ја запознае јавноста со плановите и програмите за делување во идниот период.

Давателот на универзална услуга АД"ПОШТА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА" со промоција на новогодишен пакет на услуги

17.12.2020
А.Д. „Пошта на Северна Македонија“ со промотивен пакет на услуги за испраќање на празнични честитки и подароци, кој започнува да важи од 19.12.2020 година, заклучно со 15.01.2021 година.

Гигантот за е- трговија официјално на аеродромот во Лајпциг – Хале

04.12.2020
amazon
Гигантот за е- трговија Амазон започна сопствени операции на авионски карго на територијата на Европа лансирајќи свој центар за достава на пратки по воздушен пат во Германија, инвестирајќи огромни суми за логистика ширум светот.

Учество на 19-от состанок на Групата на Европски регулатори за поштенски услуги (ЕРГП)

30.11.2020
На27 ноември 2020 година, Групата на Европски регулатори за поштенски услуги (ЕРГП) го одржа 19 –от пленарен состанок преку видеоконференциски пат, под претседателство на д-р Спирос Пантелис, заменик –претседател на грчката комисија за телекомуникации и пошти (ЕЕТТ), на кој учествуваше директорката на Агенцијата за пошти, Билјана Аврамоска Ѓореска и раководителката на Директоратот за следење и анализа на пазарот, Данијела Спасиќ Томовска.

Одржан 14-от состанок на Комисијата на Агенција за пошти

27.11.2020
Врз основа на член 16 став 1 алинеја 8 од Законот за поштенските услуги (,,Службен весник на Република Македонија,, бр. 158/2010, 27/2014, 42/2014, 187/2014, 146/2015, 31/2016, 190/2016, 64/2018, 248/2018, 27/2019 и ,,Службен весник на Република Северна Македонија,, бр.275/2019 и 107/2020), Комисијата како орган на Агенцијата за пошти, на предлог на директорката, на седницата одржана на ден 20 ноември  2020 година, преку видеоконференциска врска:

Работна средба на директорката Аврамоска Ѓореска со Генералниот директор на АД "Пошта на Северна Македонија"

16.11.2020
Sredba na direktori AD Posta na RSM i Agencija za posti
Директорката Билјана Аврамоска Ѓореска оствари работна средба со генералниот директор на АД "Пошта на Северна Македонија", Јани Макрадули. Главна тема на средбата беа прашања од заемен интерес за Агенцијата за пошти, како регулаторно тело од областа на поштенските услуги и АД "Пошта на Северна Македонија", како давател на универзалната услуга. Се разговараше и за потребатаодконтинуирана и посветена имплементација на правната и законската рамка,следењетонатрендовите и најдобритепрактикина поштенскиот пазар ворамкитенаЕвропскатаунија, а сѐсоцелобезбедувањенапоквалитетни и подостапни поштенскиуслугизаситекорисници на поштенските услуги.